Maskitiimi herättää hahmot henkiin

Epäröin pitkään speksiin lähtemistä, mutta viimevuotinen kokemukseni speksistä ja sen lämmöstä houkutteli minut taas messiin. Päätin turvautua hyvän ystäväni Sannan liidaamaan maskitiimiin, jonka osana oleminen vie kenties vähiten aikaa kaikista tiimeistä, sillä meidän työ keskittyy pitkälti esitysviikkoon.

Kuten sanottu, maskitiimin speksitaival alkaa selkeästi hitaammalla tempolla kuin monilla muilla tiimeillä. Tiimin muotouduttua pääsimme tutustumaan sekä käsikirjoitukseen että toisiimme muutamien tapaamisten yhteydessä. Itse maskeeraamiseen saimme kontaktia meikkaamalla toisiamme. Alkuun maskeeruasideat olivat melko varovaisia, sillä koko speksi tuntui niin kaukaiselta. Loppuvuoden mittaan käsis ja sen lukuisat hahmot tulivat yhä tutummiksi ja lopulta joulukuussa koittikin ensimmäinen läpäripäivä. Viimeistään silloin näimme hahmot oikeina, elävinä ilmestyksinä, ja maskien suunnittelu tuntuikin heti luontevammalta. Läpärin yhteydessä meillä oli myös mahdollisuus kuunnella näyttelijöiden toiveita ja näkemyksiä heidän omasta hahmostaan. Speksissä parasta onkin yhteisöllisyys ja tiimien välinen yhteistyö, koska kaikkien työpanosta tarvitaan huikean lopputuloksen saavuttamiseksi!

Maskitiimin ensimmäinen merkittävä askel speksimaailmaan on promokuvauspäivä. Tällöin koko tiimi pääsee vihdoin maskeeraamaan näyttelijät. Promokuvaukset jännittivät jokaista edes hieman: eteen voi tulla erikoisempia maskeja, joiden tekemisestä ei ole vielä kertynyt kokemusta. Onneksi meillä on ihana jengi kasassa, ja aina voi luottaa muiden tiimiläisten apuun ja tukeen, sillä jokaisella on selkeästi omat vahvuutensa. Vahvuuksien hyödyntäminen luo tiimin toimintaan joustavuutta ja ripeyttä, sillä on mahdollista keskittyä tekemään sitä missä on hyvä. Siitä huolimatta on myös aivan mahtavaa päästä työstämään itselle vierasta maskia ja huomata onnistuvansa. Maskitiimissä saa kirjaimellisesti nauttia omien kättensä jäljen kehittymisestä, ja sitä on varmasti havaittavissa yhä enemmän esitysviikon aikana.

Tärkeintä aikaa maskitiimille on juurikin esitysviikko, jolloin näyttelijät ja tanssijat maskeerataan joka päivä. Esitysviikko lähenee koko ajan, ja kaikki odottavatkin jo innolla intensiivisiä päiviä irtopuuterin ja glitterin pöllytessä. Niin jännää nähdä ihan pian koko speksitiimin yhteinen luomus valmiina! Maskitiimille esitysviikko tuo mukanaan sopivissa määrin taiteellista paloa, vihreää contouria, viiksiä, kiirettä ja koulustressiä sekä tietysti paljon speksirakkautta <3

Mari Huuskonen

Kirjoittaja on speksin maskitiimin jäsen.