Speksipöhinää puvustamossa

Terjenstä!! Me ollaan Arttu ja Viivi Valtsikan speksin tän vuoden puvustustiimistä. Ensi-ilta lähenee ja tunnelma tiivistyy koko produktiossa, joten tässä teille pieni kurkkaus kulisseihin puvustustiimin näkökulmasta!

Puvustusjuttujen puitteissa olemme päässeet puuhastelemaan yhtä sun toista. Kirppareita on tullut kierreltyä ja esimerkiksi Uffin euron päivät ovat tänäkin vuonna tulleet erittäin tutuiksi. On hienoa nähdä, miten vähäisillä resursseilla on mahdollista saada paljon aikaan (esim. asut kaikille taustatuotantolaisia esittäville näyttelijöille, koska jostain syystä ruskeat, vähän turahtaneet bleiserit eivät ole tällä hetkellä muodin aallonharjalla).

Myös kangaskauppojen jämälaareja on kierrelty satunnaisten kangaspalojen ja inspiraation toivossa. Näitä satunnaisia rutkuja laarista bongatessamme mieleen onkin putkahtanut uusia ideoita kuin sieniä sateella. Näitä ideoita on sitten pyritty vallitsevien olosuhteiden puitteissa toteuttamaan.

Koska hahmokavalkadissa on sellaisia veijareita, joiden asujen valmiina löytämistä budjetti ei ole sallinut, on asujen luomisessa päästy niin sanotusti tekemisen meininkiin. Ompelukoneilla on ajeltu menemään ja neuloja on katkottu. Myös lankasumppuja on välillä voimasanojenkin siivittelemänä availtu. Lisäksi ratkoja on ollut ratkaisun avain useammin kuin kerran.

Uffin euron päiviltä on tehty monenlaisia löytöjä.

Työpajana taas on toiminut puvustusvastaava Kristan hiemaan ahtaanpuoleinen 20-neliöinen yksiö. Tämä ei kuitenkaan ole menoa päässyt hidastamaan, vaan kahdeksan ahkeraa työmuurahaista on aina mahtunut työn touhuun upeasti. Kuten vanhan kansankin sanonta kuuluu, sopu sijaa antaa.

Kaiken kaikkiaan produktioon on mahtunut paljon hassunhauskoja hetkiä, pieniä ja täysin ylitsepäästäviä takapakkeja, Uuden ylioppilastalon portaiden ravaamista ikeakassiarmadan kantojuhtina, välillä hieman väsynyttä (mutta onnellista <3) porukkaa, sekä niin riemun kuin tuskankin kiljahduksia (esim. kun pistää nuppineulalla sormeen, kolmesti). Yleistä fiilistä kuvaa hyvin se, että tähän mennessä koko produktiossa eniten mielipahaa on aiheuttanut traileria ja promootiokuvia varten varatun studion wifin salasana. Tietoturvallisuussyistä emme voi paljastaa sitä, mutta suurella varmuudella elämänne on parempaa ilman sitä.

Kirjoittajat ovat puvustustiimiläiset Arttu Manninen ja Viivi Voutilainen.